Primul eveniment educativ despre produsele HNV a fost organizat cu elevii din Poiana Ilvei!

HNV

La finalul lunii februarie a avut loc primul nostru eveniment din cadrul proiectului „Dezvoltarea piețelor locale exclusive prin lanțuri scurte pentru produse HNV agricole”. 

Am avut alături de noi 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Sever Pop” din comuna Poiana Ilvei, județul Bistrița-Năsăud. Aceștia au fost însoțiți de doamna director și de alte două cadre didactice.

Care a fost scopul evenimentului?

În cadrul acestui eveniment, am pus accentul pe informarea și educarea elevilor cu privire la beneficiile produselor agricole HNV, produse care nu conțin aditivi sau conservanți.

De asemenea, am discutat și despre agricultura ecologică și despre importanța consumului de produse tradiționale, obținute în condiții organice, ideale pentru un stil de viață echilibrat.

Invitatul acestui eveniment a fost un expert în nutriție și sănătate publică.

Prin imagini, acesta le-a explicat copiilor de ce este important să aleagă produsele naturale în detrimentul celor procesate. 

Mai mult, la eveniment am creat și un colțișor unde am adus laolaltă mai multe produse HNV, obținute în mod tradițional de către producătorii locali, pentru a le putea prezenta copiilor exact ceea ce oferim noi.

La finalul evenimentului a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri pentru cei mai curioși dintre participanți.

Elevii și cei prezenți la eveniment au primit cu toții un mic cadou: o plăsuță, un tricou și un calendar de birou.

Pe viitor ne propunem să organizăm alte 9 evenimente prin care dorim să informăm și să educăm beneficiarii direcți și indirecți ai acestor produse.

Urmăriți-ne în continuare pentru noutăți legate de produse și viitoare evenimente!

Nu uitați că ne găsiți și pe Facebook!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.