Produse

ProduseHNV

Proiectul echipei noastre de producători locali din zonele Poiana Ilvei și Ilva Mică propune educarea consumatorilor cu privire la o alimentație sănătoasă și comercializarea produselor HNV agricole, precum:

  • brânză proaspătă
  • lapte
  • iaurt
  • caș
  • telemea
  • urdă
  • cașcaval de diverse sortimente

Despre produsele și valorile noastre

branza ilva

Pentru că respectăm mediul înconjurător, ne asigurăm că gradul de utilizare al îngrășămintelor chimice și al pesticidelor este unul cât mai redus posibil, așa cum era pe vremea când ciobanul era frate cu codrul. De asemenea, noi credem că cea mai bună mâncare este cea care vine de la natură. Tocmai de aceea, produsele noastre nu conțin conservanți și nici organisme modificate genetic. Astfel, noi ducem tradiția mai departe și ți-o oferim în toate produsele noastre.

Așadar, nu doar că produsele noastre sunt apetisante, dar sunt și memorabile prin savoarea autentică și prin numeroasele beneficii asupra sănătății. Provenite din zone curate, acestea corespund calitativ din toate punctele de vedere și cel mai important, sunt făcute cu drag, din grijă pentru tot ce ne înconjoară.

În viitorul apropiat se vor organiza 10 evenimente în mediul rural și urban. Scopul acestor evenimente va fi informarea și educarea, dar și promovarea produselor noastre lactate și de carmangerie.

Produsele vor putea fi găsite în curând în mai multe piețe agroalimentare din județul Bistrița-Năsăud.

Care sunt beneficiile?

✅Controlul greutăţii - numeroase dovezi ştiinţifice arată că laptele şi produsele lactate ar putea avea un rol în controlul greutăţii la orice vârstă. Mai mult, calciul şi proteinele din lapte menţin masa musculară şi osoasă;
✅Protecţia împotriva bolilor cardiovasculare - în anumite cazuri, laptele contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare, indiferent de conţinutul de grăsimi;
✅Tensiunea arterială - produsele lactate cu conţinut redus de grăsimi (consumate în aproximativ 3 porţii pe zi) fac parte din diverse diete promovate pentru prevenirea şi tratarea hipertensiunii arteriale;
✅Prevenirea diabetului de tip 2 - câteva studii au arătat că laptele şi produsele lactate pot contribui la reducerea riscului de apariţie a diabetului de tip 2.